Le Relais de Ghoy
Stiltecentrum en gastenverblijf

Wat willen we bereiken op korte termijn?


Het woonhuis verbouwen tot een gemeenschapshuis voor permanente bewoning

  • Nieuw sanitair en verwarming;
  • isolatie van dak;
  • verbouwing zolder tot twee studio’s;
  • isolatie van gevel en nieuwe ramen;
  • nieuwe keuken;
  • veranda met toegankelijk toilet.

De schuur verbouwen tot een stiltecentrum

  • Opmaak plannen schuur;
  • bouwaanvraag schuur;
  • vernieuwing en isolatie dak;
  • verbouwing van de schuur tot 4 verblijfsentiteiten, stille ruimte, eetruimte met keukentje, zithoek met bibliotheek;
  • aanleggen van een buitenruimte die uitgeeft op de tuin.

Aanleg van de tuin

  • Aanleg van een groentetuin met serre;
  • ombouw van mestvaaltbekken tot vijver;
  • aanleg van zonneweide;
  • voorzien van wandelparcours door het domein.

Een samenwerkingsnetwerk en vrijwilligersgroep opbouwen

  • De bestaande Nederlands- en Franstalige organisaties in de omgeving oplijsten;
  • de organisaties persoonlijk benaderen en nagaan welke samenwerking mogelijk is;
  • het aantrekken van vrijwilligers voor logistieke, morele en psychosociale ondersteuning van de bewoners;
  • het aantrekken van professionele en vrijwillige medewerkers voor de ondersteuning van de gasten.

Uitwerking en bekendmaking van het initiatief

  • Ontwerpen van een tweetalige website;
  • uitwerken inhoudelijk concept bewonersgroep;
  • aantrekken extra bewoners;
  • uitwerken inhoudelijk concept stiltecentrum;
  • opmaak en verspreiding folder;
  • aantrekken cliënteel stiltecentrum.